2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Napoleonas



                            Tobulas Napoleonas! 







Reikės:
700gr miltų
300gr sviesto
200gr grietinės (25-30proc.)
2 kiaušiniai
truputi druskos.
Kremui:
700ml pieno
2 a.š. vanilinio cukraus
200gr rudojo cukraus
5 kiaušinio tryniai
1 pilnas šaukštas miltų
100gr. sviesto
Gaminimo eiga:
Į 700 gr. miltų itarkuoti,arba smulkiai ipjaustyti 300gr. sviesto , sumaigyti pirštais ,kol pasidarys purus ,tolygus smėliukas. Sudėti grietinę, 2 kiaušinius,žiubsnį druskos ir minkyti kol nelips prie rankų. Formuoti maždaug vienodo dydžio rutuliukus (gaunasi 10-11),dėti į kamerą ,o tuo tarpu gaminame kremą.
700ml pieno su vaniliniu cukrumi užkaisti puode, kol pienas šyla atskiram inde išplakti 5 kiaušinio trynius su ruduoju cukrumi ir šaukštu miltų.
Rudojo cukraus masę pilti į karšta piena,nuolant maišant, kai kremas pradeda tirštėti - nuimti puoda nuo viryklės, dėti sviesta ir leisti atvėsti.
Traukiam tešlą is kameros, kočiuojam , formuojam norimo dydžio lakštus apipjaustant pagal lėkštę ar kitą formą. Subadytus šakute lakštus kepti ikaitintoje orkaiteje (210 laipsnių) apie 5-7 min. kol gražiai paruduos.
Suteptą tortą papuošiam trupiniais (nuo lakšto likę nupjaustymai) ir dedam į šaldytuva bent per naktį.











1 komentaras:

  1. Kiek reikia maišyti ipilus visa mase i piena. Niekas netirstejo. Taip ir liko skysta.

    AtsakytiPanaikinti