2013 m. birželio 12 d., trečiadienis

Lazanija (+ gaminimo procesas)






Reikės :

mažai lazanijai vieno indelio konservuotu pomidorų, didesnei dviejų
makaronų lakštų
0.5kg faršo (kaiulienos arba jautienos)
morkos (galite nedėti)
svogūno
pieno 0,5 l 
poros šaukštų miltų
sūrio (kaip vyras sako,kuo daugiau tuo skaniau) 
baziliko prieskonių


Gaminimas: 

Kiaulieną sudedam į keptuve ,pridedam mėgiamų prieskonių ir kepam vis smulkindami,kad nebutu storų gabalų.







 Apkepinus faršą sudedam visas smulkintas daržoves. Pakepam apie 15-20 min, kol pasidarysim baltąjį padažą.




Baltą padažą gaminame puode istirpdžisu truputi sviesto , nuemus puoda į išlyditą sviestą beriame miltus ir išsukame kad būtų vientisa masė. (geriausia su rankiniu kiaušinių plaktuvu) , dedame ant ugnies ir po truputi pilame piena visą laiką maišant. Kai padažas sutirštėja pradedam lipdymo procesą :)

1. Bliekutę patepam sviestu, paskirstom du tris šaukštus mėsytės.
2. Dedam makaronų lakštus
3. paskirstom porą šauktšų baltojo bechamel padažo

4. dedam vėl mesyte

pabarstom sūriu



Taip sloksniujam kol nebelieka mėsos. Viršutinis sluoksnis turi būti toks : Lakštai, likęs bechamel padažas ir daug sūrio. ant viršaus uždedam sviesto gabalėlių,kad sūris nesukietėtu kepdamas.(viska paruošus dar ipilu šiek tiek pieno arba grietinėlės)


Uždengiam folija ir kepam apie 30-40 min 180 laipsniu temperatūroje (elektrinese galit statyti 195)
po puse valandos nuimam folija ir dar pakepam be jos, kad sūris paruduotų.

Skanaus!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą