2013 m. birželio 11 d., antradienis

Troškinti ir kepti tefteliai


Reikės :

Tefteliams:

Kiaulienos arba vištienos farso 0,5kg (naudojau kiaulienos)
šaukšto majonezo
svogūno
100gr ryžių 
prieskonių
šiek tiek krakmolo jei masė taptų skystoka
 
Padažui :
 
stiklinė pieno
3 šaukštai pomidorų padažo
šaukštas miltų

Troškinti tefteliai :

Sudedam visus ingridientus į faršą ir formuojam kukuliukus, dedam i sviestu ištepta aukštesnėmis briaunom skardą ir užpilam padažu ( visus ingridientus gerai iplakti ,kad neliktu miltų gumuliukų) , uždengus folija 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepame apie 40 min, nuėmus folija dar pakepam kol gražiai pakeis spalvą.

Kepti tefteliai : 

Iš tos pačios masės formuojam kukuliukus ir apvoliojam džiūvesėliuose , šiek tiek paplojam ir kepam keptuvei kol paruduos.

p.s.: vyrui labiau patiko antroji, keptu tefteliu versija.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą