Troškinti ir kepti tefteliai
Reikės :
Tefteliams:
Kiaulienos arba vištienos farso 0,5kg (naudojau kiaulienos)
šaukšto majonezo
svogūno
100gr ryžių
prieskonių
šiek tiek krakmolo jei masė taptų skystoka
Padažui :
stiklinė pieno
3 šaukštai pomidorų padažo
šaukštas miltų
Troškinti tefteliai :
Sudedam visus ingridientus į faršą ir formuojam kukuliukus, dedam i sviestu ištepta aukštesnėmis briaunom skardą ir užpilam padažu ( visus ingridientus gerai iplakti ,kad neliktu miltų gumuliukų) , uždengus folija 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepame apie 40 min, nuėmus folija dar pakepam kol gražiai pakeis spalvą.
Kepti tefteliai :
Iš tos pačios masės formuojam kukuliukus ir apvoliojam džiūvesėliuose , šiek tiek paplojam ir kepam keptuvei kol paruduos.
p.s.: vyrui labiau patiko antroji, keptu tefteliu versija.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą